Wanneer vind Recycle Sint Culemborg plaats?

Op vrijdag 15 november vanaf 19.30 uur inloop in Wijkcentrum Salaamander Heimanslaan 2 in Culemborg

Wanneer kan ik spullen inleveren?

Kinderboerderij de Heuvel Adres: Weithusen 63

Woensdag 6 november 10.00 – 13.00 uur Afgelopen!

Woensdag 13 november 10.00 – 13.00 uur

Buurtcentrum Bolderburen Adres: Prijsseweg 1

Woensdag 6 november 14.00 – 16.30 uur Afgelopen!

Zondag 10 november 14.00 – 16.30 uur Afgelopen!

Donderdag 14 november 10.00 – 12.00 uur

Bij het inleveren vul je een formulier in met jouw gegevens. Je ontvangt een inleverbewijs met nummer, dit nummer zal corresponderen met waardecheque die je op de avond zelf ontvangt.

Op vrijdagavond 15 november ligt de cheque vanaf 19.30 uur voor je klaar. Om 20.00 uur begint het ruilen.

Bij uitzondering kan je op afspraak spullen inleveren, neem hiervoor contact op met ons. Dit kan via mail of een chatbericht via Facebook.

Helaas kan je geen spullen meer inleveren op de avond zelf. Ervaring heeft geleerd dat het te veel tijd kost om ter plekke te waarderen.

Hoeveel mag er ingeleverd worden?

Elke ruiler mag 1 shopper of 1 krat inleveren. De krat of shopper kan je, indien gewenst, aan het eind van het evenement terug krijgen. Ook hier heb je jouw inleverbewijs met nummer voor nodig.

 

 

 

 

 

 

 

Verpak de spullen bij voorkeur niet in vuilniszakken. Grote items die er niet in passen mogen natuurlijk als extra ingeleverd worden. Speelgoed zoals Lego of Playmobil, graag als set in plastic zakjes verpakken indien mogelijk met bijbehorende boekjes. Lees de inleverinstructies hieronder.

 

Wat mag er ingeleverd worden?

In principe mag alles waar kinderen zich mee kunnen vermaken ingeleverd worden, mits het heel, compleet, werkend en schoon is.

Ja graag:                                              Niet inleveren:

Speelgoed                                            Knuffels

Spelletjes                                              Kleding

Puzzels                                                  Woonaccessoires

Boeken

Fietsjes/Loopauto’s/poppenwagens

Let op!

We behouden ons het recht om bepaalde items die wij ongeschikt achten om te ruilen niet aan te bieden tijdens de ruilavond. Dit gaat om items die te beschadigd, vies of te gedateerd zijn. Je krijgt hier geen waardebonnen voor. Uit hygiënisch oogpunt nemen we geen knuffels aan.

Hoe werkt het systeem met de waardebonnen?

Voor elk ingeleverde item krijg je een waardepunt. Al de opgetelde punten worden omgezet naar een waardecheque. Met de waardepunten kan je dan een ander item meenemen. Alle items krijgen een sticker met waarde en worden per categorie gesorteerd.

Hoe bepalen jullie de waarde van de ingeleverde items?

Voorafgaand aan de avond bekijken we alle items en geven we deze een waarde. We zijn goed op de hoogte van de prijzen van nieuw speelgoed en nemen natuurlijk mee dat het tweedehands speelgoed is.

Waarden

1:  1,- tot 2,50                         2:  2,50 tot 5,-                  3:   5,- tot 7,50

4:  7,50 tot 10,-                       5:  10,- tot 15,-                 6:  15,- tot 20,-

7:  20,- tot 25,-                        8:  25,- tot 30,-                 9:  30,- tot 35,-

Mocht het speelgoed de waarde overstijgen kijken we er ter plekke naar. 

Tijdens het uitzoeken zijn we ook zulke kleine dingen tegengekomen die we moeilijk van waarde konden voorzien. Dus hebben we een hoek gemaakt met items “3 items voor 1 waardepunt”.

Kan ik ook alleen spullen inleveren en er voor kiezen om niks mee te nemen?

Ja, dat is ook prima. Omdat er ouders komen met kinderen van alle leeftijden is het ook fijn als er speelgoed is voor alle leeftijden. Vaak schuift speelgoed door dus er is juist behoefte aan speelgoed voor kinderen boven de 8 jaar. Er is altijd een leeftijd waarna een kind niet meer zo’n behoefte aan speelgoed heeft. Als er speelgoed overblijft wordt gedoneerd aan een door ons gekozen goed doel.

Ik heb geen items om in te leveren, maar ik zou graag wel komen kijken of er iets bij zit, mag ik dan langskomen?

Vanaf 21.00 uur is het mogelijk om speelgoed aan te schaffen met geld. Je kan dan met contant geld of een directe bankoverschrijving/tikkie via de telefoon betalen. We snappen namelijk goed dat er ouders zijn die nog geen of weinig speelgoed hebben en graag tweedehands speelgoed willen aanschaffen voor hun kind. Dus bieden we die mogelijkheid aan nadat het ruilen is afgelopen. Hou er wel rekening mee dat er dan minder keus is. Je betaald het laagste gedrag van die waarde.

Kan ik ook speelgoed alvast inpakken?

Ja dat kan. We zorgen voor een gratis inpaktafel waar de cadeaus meteen ingepakt kunnen worden.

Wat gebeurd er met het speelgoed dat overblijft?

We gaan waarschijnlijk speelgoedpakketten maken voor organisaties zoals basisscholen, kinderdagverblijven en de voedselbank in Culemborg. Met bezuinigingen is dit waar veelal op wordt geminderd. We willen ze wat extra’s geven.

Wellicht verkopen we een deel van het speelgoed zodat we volgend jaar weer dit evenement kunnen organiseren en de kosten hiervoor kunnen dekken.

Is de locatie rolstoel toegankelijk?

Jazeker, Wijkcentrum de Salaamander is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. En er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die je kunnen helpen.