Met Sinterklaas weer in het verschiet is het als ouders altijd weer zoeken naar leuke cadeautjes voor onze kinderen. Vaak met een gevoel van “is het wel echt nodig?” en “ze hebben al zoveel”. Want gedurende het jaar zijn de kinderen natuurlijk jarig en koop je tussendoor ook wel eens wat voor ze. Thuis groeit de stapel speelgoed, spelletjes en boeken. En met veel wordt al lang niet meer gebruikt. Behalve wanneer je het gaat opruimen natuurlijk, want dan willen ze er opeens wel weer mee spelen. Soms zijn ze speelgoed gewoon ontgroeid en is er geen broertje of zusje meer die er plezier van kan hebben.

Zo is het ook het gevoel bij ons, alleen zijn wij alle drie nog niet uit de kleine kinderen. We willen bewuster omgaan met het aanschaffen van de spullen voor de kinderen dus we struinen regelmatig tweedehandskleding- en speelgoedbeurzen af. Wat zitten daar toch pareltjes tussen! Mensen zijn netjes op hun spullen en kinderen gebruiken sommige dingen maar zo kort. Zonde om het nieuw te kopen.

Op Facebook zag Charlotte de Recycle Sint beweging langskomen en vroeg daarbij Angelique en Julia om te helpen bij de organisatie. Ondertussen hebben we ook enthousiaste mensen in onze omgeving gevonden die ons daarbij willen helpen. Ook dit jaar weer. De eerste deelnemers om te gaan ruilen hebben zich al aangemeld. Hiermee groeit het plezier om een duurzaam evenement als dit neer te zetten in Culemborg.  De actie wordt gesteund door gemeente Culemborg doormiddel van het Initiatievenloket. De avond zelf hebben we verder uitgebreid door Krijg de kleertjes Beusichem, een kinderkleding ruilinitatief ook uit te nodigen. We zijn weer gestart met flyers en acties op Facebook. De eerste inlevermomenten zijn geweest en er is al veel leuk speelgoed binnengekomen. Kortom het evenement lijkt een succesvolle aanloop te hebben. Doen jullie ook met ons mee?

Tot 15 november!

Groetjes,

Charlotte, Angelique en Julia